Miko-actie bijzonder geslaagd. Opbrengst liefst € 800,-.

De actie van Mechelse kunstenaar Miko (Miechel Kockelkoren) is bijzonder geslaagd. Miko stelde één van zijn kostbare digitale schilderijen gratis beschikbaar om onder mensen te verloten die eenmalig in de maand december 2016 met minimaal € 10,- de Mechelse ‘’van der Loooj Welfare Foundation’ ondersteunden. Die geste heeft de stichting bepaald geen windeieren opgelegd. De lieve som van € 800,- mocht de stichting op haar conto bijschrijven en dat bedrag zal beslist een goede IMG_3395bestemming vinden bij de kansarmen in het plaatsje Baddegama in het zuidwesten van Sri Lanka.

Zondag 8 januari 2017, tijdens het sfeervolle en druk bezochte nieuwjaarsconcert van Vocalgroup Magan, verrichtte burgmeester Ubachs van Gulpen-Wittem de trekking en daarbij kwam het echtpaar José en Jan Mullenders uit Wijlré als winnaar uit de bus. Een deputatie van “van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’, kunstenaar Miechel Kockelkoren en zijn echtgenote José bezorgden het schilderij bij het verraste echtpaar Mullenders thuis (zie foto).

“Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka” hecht eraan Miechel Kockelkoren en zijn dochters Esther en Judith heel hartelijk te bedanken voor het getoonde gulle gebaar, de tomeloze energie waarmee ze meedachten en -werkten aan het verloop van de actie en de fijne samenwerking bij de afwikkeling van het bijzonder geslaagde gebeuren. Zij kunnen ervan overtuigd zijn dat de opbrengst helemaal doorgesluisd zal worden naar Baddegama.

Verder wil de stichting haar grote waardering uitspreken voor de aanwezige burgemeester Ubachs die er niet voor schroomde vanuit zijn Brabantse woonstee op deze vrije zondagmiddag toch naar Mechelen te tuffen om de trekking van de verloting voor zijn rekening te nemen

De stichting wil eveneens een prachtige spreekwoordelijke veer op de hoed van Vocalgroup Magan steken, welke belangeloos en ruimhartig gastvrijheid verleende om de slotmanifestatie van de Miko-actie mogelijk te maken.

Tot slot gaat dank uit naar alle mensen die zich van hun gulle kant hebben laten zien en aan de Miko-actie hebben deelgenomen. De stichting hoopt dat het echtpaar Mullenders nog lang, bij goede gezondheid, mag kunnen genieten van het gewonnen digitale schilderij.