groepsreis naar Baddegama (Sri Lanka)

Afgelopen jaren hebben leerlingen van Maastricht de gelegenheid gehad om maatschappelijke stage te volbrengen in het dorp Baddegama in het Zuiden van Sri Lanka. Dit in samenwerking met stichting Senehasa en stichting van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. 

Hierdoor is in Baddegama  een netwerk opgebouwd van organisaties en personen die goed samenwerken en graag gasten welkom heten, het leven in het dorp willen laten ervaren en het bijzonder waarderen als we samen bepaalde projecten ondersteunen.

Omdat de groepsreizen van veel betekenis waren, ook voor de mensen aldaar wil ik dat komend jaar voortzetten met een groepsreis waaraan volwassenen kunnen deelnemen.

Tijdens deze groepsreis verblijven we wederom in Baddegama in het Senehasa Senior Home.  Dit is geen hotel maar wel een bijzondere locatie met alle basisvoorzieningen.  Hier kunnen we zelf een kok inhuren en de inkopen zelf in het dorp doen.

Deze reis is gepland in de periode 18 april – 4 mei  in 2020.   Afhankelijk van mogelijke vliegtijden.  Dus ongeveer 14 dagen.

Tijdens ons verblijf aldaar willen we iets betekenen voor mensen en projecten aldaar.  Voor het Senior Home, voor de Nursery school, voor gehandicapten tehuizen en waarschijnlijk ook voor individuele mensen.  Samen maken we vooraf een plan wat wenselijk en voor ons mogelijk is. Zowel financieel als in tijd.   We gaan samen zorgen voor een bepaald bedrag dat we aan projecten kunnen sponseren of besteden.  We maken samen een plan van activiteiten die we gedurende een aantal dagen willen uitvoeren.

In ons programma gaan we naast werken aan de projecten de omgeving bezoeken.  Er zijn genoeg bezienswaardigheden in de directe omgeving.  Zoals theeplantages, rubberplantages, kokosvezels verwerking,  rivier boottrip,  historisch stadje Galle, toeristische strandplekjes zoals Hikkaduwa.      Een bezoek  aan een wildpark en het bergachtig gebied in het midden van het land is zeker mogelijk.

Een groep van ongeveer 12 personen is een mooi reisgezelschap.

De verwachte kosten voor deze reis pp zijn ongeveer €1100,-  Dit is het bedrag dat we nodig hebben voor vliegtickets, eten en drinken, reiskosten aldaar, accommodatie. Voor een verblijf van ongeveer 14 dagen. Daarnaast willen we graag een mooi bedrag meenemen om te besteden aan projecten die we uitkiezen om aan te werken.  Dit bedrag bepalen we samen.  Niet inbegrepen in deze prijs zijn gewenste inentingen, het visa en mogelijke kosten voor paspoort.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Tiny Maas. Daar kunt u zich ook aanmelden voor een informatieavond en wel op donderdag 14 nov.  om 19.30 uur  in het Knulles  in Mechelen. (Hilleshagerweg 112)

Verdere info te verkrijgen via Tiny Maas:  hofmaas@gmail.com     of tel.  0610664441