Help mee aan het nieuwe schoolgebouw voor Bembadaschool in Yatalamatta

NOp de laatste vergadering heeft het bestuur van ‘van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’ het besluit genomen de adoptieschool in Yatalamatta aan een nieuw multifunctioneel schoolgebouw te helpen. 

De school die in 2018 door onze stichting is geadopteerd heeft 80 kinderen en 15 kleuters. De school werd in mei 2017 getroffen door een overstroming. Ons sociaal netwerk in Sri Lanka, dat zich al ruim dertig jaar in Baddegama bevindt, heeft ons toen gevraagd die armlastige school te hulp te schieten. Het schooltje kreeg van de overheid weliswaar een nieuw noodgebouw ter beschikking gesteld, maar kon daarin de kleuters niet herbergen. Die kregen een noodplek onder de kap van de open entreehal van het noodlokaal toegewezen. 

Het plaatsje Yatalamatta  ligt zo’n 30 km van Baddegama verwijderd en bestaat voornamelijk uit theeplukkers, die veelal van Tamil-afkomst zijn en tot de armere bevolkingsgroep van Sri Lanka behoren. Bovendien werd ons gevraagd op de school een melkproject te starten, omdat de schoolarts geconstateerd had dat de schoolgaande jeugd daaraan behoefte had.

Daarmee zijn we begin 2018 van start gegaan. Nu zetten we daarin een volgende stap en willen we de droom van het schoolteam waarmaken om een permanent multifunctioneel gebouw neer te zetten. Dit gebouw wordt gerealiseerd op een verhoogde plek van het schoolterrein, zodat dat gebouw niet meer overstroomd kan raken. In dat gebouw, dat alles bij elkaar zo’n € 15.000,- gaat kosten, wil de schoolleiding de kleuters een plekje geven, watergevoelige schoolspullen opbergen en groepsoverstijgende activiteiten laten plaatsvinden. 

We hebben intussen het eerste part van het benodigde bedrag, zijnde € 5000,- overgemaakt. Half november 2019 wordt gestart met de werkzaamheden en wij gaan als stichting aan de slag om het resterende bouwbedrag bij elkaar te krijgen. Wilt u ook meehelpen? Steun dan onze kleding- en frituurvetinzamelingsactie of meld u aan als donateur. We houden u via onze website op de hoogte van de vorderingen!

Bestuur ‘van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’.