NED-LANKA Huizenproject

PROJECT WEDEROPBOUW TSUNAMI-RAMP: NED-LANKA HUIZENPROJECT
De tsunami op tweede kerstdag 2004 had grote gevolgen voor de regio waar de stichting actief is. De stichting is daarom een noodhulp actie gestart.  De hulpgoederenactie is inmiddels met succes afgerond. In totaal werd 150.000 kilo hulpgoederen vanuit Nederland naar de door de tsunami getroffen gebieden gezonden.  Het Ned-Lanka huizenproject, stenen woningen met pannen dak en voorzien van stromend water en elektriciteit is nog steeds succesvol.

Hulp tsunami slachtoffers
Op 2de kerstdag 2004 werd een groot deel van Azië getroffen door een Zeebeving waarop een Tsunami volgde. Deze ramp had ook grote gevolgen voor het gebied waarin de stichting werkzaam is. De stichting is hierop een noodhulp actie gestart. 
Deze noodhulp actie is een enorm succes geworden. In totaal werden 6 stuks 40 ft zeecontainers met in totaal ongeveer 150.000 kilo aan hulpgoederen verscheept en uitgedeeld.

De stichting is diep onder de indruk geraakt van het ondervonden medeleven, de massale belangstelling en de spontaan aangeboden vrijwilligers hulp waardoor de inpakprocedure in een record tempo werd geklaard. De Stichting hecht er aan naast al deze vrijwilligers ook de gulle gevers van financiële en materiële hulp hartelijk te danken.

Medio februari 2005 hebben 3 vrijwilligers (op eigen kosten) Sri Lanka bezocht. 
Aldaar bleek dat de grootste prioriteit was het realiseren van nieuwe permanente bewoning voor de getroffen gezinnen die nu in de opvangkampen verblijven. 
De stichting is daarom gestart met het “Ned Lanka” HUIZENPROJECT” De woningen worden geleverd met stromend water en elektriciteit, geheel voorzien van binnen- en buitenstucwerk.
Door de “Van der Looij Welfare Foundation” zijn tot nu toe 32 huizen compleet opgeleverd.