Robs Educational Farm

Robs Educational Farm is het nieuwste project van Porta Goes Baddegama, stichting Senehasa en de stichting ‘Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’. In januari 2013 zijn de grondaankopen voor deze boerderij in het zuiden van Sri Lanka afgerond. Daarna is er veel werk verzet. De scholieren van Porta goes Baddegama hebben het terrein opgeschoond en de eerste aanplant gedaan. Onze stichting heeft € 20.000,- bijgedragen aan dit project.

In de zomer van 2013 is er met hulp van twee vrijwilligers een start gemaakt met de aanleg van de plantenbakken, de waterput, een omheining en de toegangspoort. Deze werkzaamheden waren in september 2013 afgerond. Daarna heeft de eerste oogst van thee en kaneel kunnen plaatsvinden. In februari 2016 is dit project helemaal afgerond en er staat thans een waar biologisch paradijs te pronken. Er gedijen kaneel, bananen, ananassen, mango’s, diverse specerijen en koolsoorten. Via groenbemesting wordt het perceel vruchtbaar gehouden. Bovendien is er een kweekkast geïnstalleerd die uitpuilt met ‘stekkelingen’, wachtend om uitgepoot te worden. Als bewijs van de selfsupporting-gedachte, dirigeert de dienstdoende en er permanent verblijvende ‘farmer Mahepala’ dagelijks fruit en groente naar de andere projecten van “van der Looij Social Services’ in Baddegama.

Op het perceel van Robs Educational Farm is verder een prachtige bedrijfswoning geplaatst met een schitterende keuken met alles erop en eraan. Er is tevens een groot, prima geoutilleerd instructielokaal om aankomende jonge agrariërs wegwijs te maken in de agrarische leefwereld. Een opslagplaats voor gereedschappen, een supermoderne toiletruimte en een slaapplek voor toekomstige stagiaires completeren de bedrijfswoning. Naast het hoofdgebouw is ook nog een kleinschalige verkoopstand gebouwd om kooplustige omwonenden van dienst te kunnen zijn en daarmee nog een aanvulling op het projectbudget mogelijk te maken.

Download hier de plannen voor Robs Educational Farm: Beleidsplan Robs Educational Farm